Sajtos-szalonnás tekercs recept
A Sajtos-szalonnás tekercs hozzávalói:Tésztához:
500 gbúza finomliszt
2 dbtojás
150 mlolaj
1 kv. kanálsó
250 mltej
1 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor
Befejezéshez:
200 gcsászárszalonna
100 gfüstölt sonka (lehetőleg vékony, szeletelt)
150 gcheddar vagy más reszelni való sajt
A Sajtos-szalonnás tekercs elkészítési módja:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és egy ev. kanál lisztet, óvatosan megkeverjük és felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, ráöntjük a kovászt és sima tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel megszórjuk, és körülbelül 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát 10 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik részt további 3 részre, így összesen 30 „kupacot” kapunk. Mindegyik kupacot tenyerünkkel vékony henger alakúra formázzuk, mindegyik hengerre 1 szelet szalonnát rakunk, és 3 hengerből megfonjuk a tekercset. A folyamat végén összesen 10 szalonnás tekercset kapunk. A tekercseket egy tepsire rakjuk, megszórjuk az apróra vágott füstölt sonkával és reszelt sajttal, és 10 percig pihentetjük. 200 °C-on aranyszínűre sütjük őket. Jó étvágyat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. ápr. 16. 06:09
A sajtos-szalonnás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.