Néró recept
A Néró hozzávalói:tésztához: 30 dkg Rama Sütőmargarin; 1 csomag vaníliás cukor; 3-4 tojássárgája; 30 dkg porcukor; 50 dkg finomliszt; fél citrom reszelt héja
töltéshez: 25 dkg sűrű lekvár
tetejére: 5 dkg olvasztott csokoládé
A Néró elkészítési módja:
1.A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a liszttel, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. 2.A masszát sima csöves vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle. 3.Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 10. 22:05
A néró elkészítési módja és hozzávalói.