Meggyes kocka recept
A Meggyes kocka hozzávalói:A tésztához: 6 db tojás ennek felhasználásával, nagy tepsiben, hagyományos módon sütött piskóta
A krémhez: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 5 dkg darált dió; 20 dkg porcukor; 1 csomag vaníliás cukor; 5 dl tej; 3 evőkanál finomliszt; 35-40 dkg félbevágott meggy kb. 5 dl, befőtt is lehet
A mázhoz: 5 dkg Rama Sütőmargarin; 14 dkg étcsokoládé
A Meggyes kocka elkészítési módja:
Hagyományos módon 6 tojásból, nagy tepsiben piskótát sütünk. A krémhez a lisztből a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük. A puha margarint a porcukorral kikeverjük, majd az apránként hozzáadott vaníliás krémmel és a dióval simára dolgozzuk. A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre állítva fölolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, a tésztára simítjuk. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 11:00
A meggyes kocka elkészítési módja és hozzávalói.