Meggyes kocka recept

A Meggyes kocka hozzávalói:
A tésztához: 6 db tojás ennek felhasználásával, nagy tepsiben, hagyományos módon sütött piskóta
A krémhez: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 5 dkg darált dió; 20 dkg porcukor; 1 csomag vaníliás cukor; 5 dl tej; 3 evőkanál finomliszt; 35-40 dkg félbevágott meggy kb. 5 dl, befőtt is lehet
A mázhoz: 5 dkg Rama Sütőmargarin; 14 dkg étcsokoládé


A Meggyes kocka elkészítési módja:
Hagyományos módon 6 tojásból, nagy tepsiben piskótát sütünk. A krémhez a lisztből a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük. A puha margarint a porcukorral kikeverjük, majd az apránként hozzáadott vaníliás krémmel és a dióval simára dolgozzuk. A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre állítva fölolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, a tésztára simítjuk. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook