Almával töltött piskótatekercs -cukorbetegeknek recept



1 adag piskótatészta,nagyméretű tepsiben kisütve.
( lásd: piskótatészta -cukorbetegeknek)
60 dkg tisztított,reszelt,vagy vékonyra szeletelt alma
5 dkg glukonon,vagy fruktóz
15 dkg diabetikus baracklekvár
8 dkg darált dió
csipetnyi fahéj
1 citrom reszelt héja
Az Almával töltött piskótatekercs -cukorbetegeknek elkészítési módja:
Az almát az édesítővel elkeverjük,állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor teljesen puha, kenhető,hozzáadjuk a citromhéjat, fahéjat, s kihűtjük. A megsült piskóta lapot azon forrón nedves konyharuhára fektetjük, kb.10 dkg lekvárral megkenjük,az almatölteléket rásímítjuk. A tésztát felcsavarjuk, és kihűtjük. A tetejét a megmaradt lekvárral megkenjük, a dióval megszórjuk. Szeletekre vágva kínáljuk, 15 db lesz belőle.
Kínálhatunk hozzá borsodót, vagy vaníliaöntetet is.
lásd: Receptkönyv : borsodó - cukorbetegeknek
vaníliaöntet-cukorbetegeknek
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 9. 18:26
Az almával töltött piskótatekercs -cukorbetegeknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.