Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Almás lepény- cukorbetegeknek recept

Almás lepény- cukorbetegeknek recept

Kalória 243 kcal
Szénhidráttartalom 25,08 gramm

Az Almás lepény- cukorbetegeknek hozzávalói:
30 dkg lisztből omlós tészta .
( lásd: omlós tészta-cukorbetegeknek)

Töltelék:

1 kg tisztított alma
8 dkg glukonon, vagy fruktóz
12 dkg darált dió
5 dkg búzadara
1 dkg őrölt fahéj

Kenéshez: 1 db tojás


Az Almás lepény- cukorbetegeknek elkészítési módja:
A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik felét közepes, kikent,liszttel szórt tepsibe fektetjük. Megszórjuk búzadarával, rákenjük a reszelt (vagy egészen vékonyra szeletelt ) almát, amit elkevertünk az édesítővel, dióval, és fahéjjal. Ráfektetjük a másik lapot. Felvert tojással megkenjük,hosszanti, és keresztirányban egyaránt. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (kb.180 fok)sütjük aranysárgára, kb.40 perc. A tepsiben hűtjük ki, utána szeleteljük kockákra. 20 szelet lesz belőle. Tetejét Canderel édesítővel is megszórhatjuk.


Kategória: Reform ételek receptjei


Az almás lepény- cukorbetegeknek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook