Almás lepény- cukorbetegeknek recept



30 dkg lisztből omlós tészta .
( lásd: omlós tészta-cukorbetegeknek)
Töltelék:
1 kg tisztított alma
8 dkg glukonon, vagy fruktóz
12 dkg darált dió
5 dkg búzadara
1 dkg őrölt fahéj
Kenéshez: 1 db tojás
Az Almás lepény- cukorbetegeknek elkészítési módja:
A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyik felét közepes, kikent,liszttel szórt tepsibe fektetjük. Megszórjuk búzadarával, rákenjük a reszelt (vagy egészen vékonyra szeletelt ) almát, amit elkevertünk az édesítővel, dióval, és fahéjjal. Ráfektetjük a másik lapot. Felvert tojással megkenjük,hosszanti, és keresztirányban egyaránt. Villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben (kb.180 fok)sütjük aranysárgára, kb.40 perc. A tepsiben hűtjük ki, utána szeleteljük kockákra. 20 szelet lesz belőle. Tetejét Canderel édesítővel is megszórhatjuk.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 9. 18:00
Az almás lepény- cukorbetegeknek elkészítési módja és hozzávalói.