Esztergomi almás zserbó recept
Az Esztergomi almás zserbó hozzávalói:tészta:
3 db tojás
50 dkg liszt
20 dkg Ráma
10 dkg porcukor
1.5 dl tej
3 dkg élesztő
csipetnyi só
Töltelék:
70 dkg tisztított, reszelt alma
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár
Máz:
10 dkg vaj
3 e.kan.kakaópor
2 e.kan.porcukor
Az Esztergomi almás zserbó elkészítési módja:
Az élesztőt kevés langyos tejben, kis cukorral, 1 e.kan.liszttel felfuttatjuk. A szitált, sóval,cukorral elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,a felvert tojást,s a maradék tejjel összegyúrjuk,hogy jól nyújtható legyen. 3 cipót formálunk belőle,egy órán át pihentetjük. Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük az egyik kinyújtott lapot, megkenjük a lekvár felével. Erre jön a cukorral, dióval elkevert alma fele.Ismét tészta, lekvár , töltelék. A harmadik lapot enyhén lenyomkodjuk,villával megszurkáljuk . Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük ki. Ha kihűlt,tetejére csokimáz kerül: A cukros kakaót pici meleg vízzel kis lángon felfőzzük,besűrítjük, s krémesre elegyítjük a vajjal.Szépen ráterítjük a tésztára.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. dec. 10. 17:27
Az esztergomi almás zserbó elkészítési módja és hozzávalói.