Csokis-kakaós csiga recept
120 perc
A Csokis-kakaós csiga hozzávalói:
tészta: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 dkg élesztő, 2 dl vaníliás cukros tej (az élesztő felfuttatásához), 2 tojás sárgája, 1 nagy bögre tej, kb. 10 dkg margarin olvasztva
Töltelék: kakaós porcukor, olvasztott margarin
Tepsihez: olaj és zsemlemorzsa
Sülés közben: vaníliás tej és 1 db felvert tojás
ha kihűlt: 2 tábla tortabevonó csokoládé, kb. 5 dkg margarin, porcukor
A Csokis-kakaós csiga elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a vaníliás tejben. Egy tálba tesszük a tészta többi hozzávalóját, kivéve a bögre tejet és az olvasztott margarint. Ha az élesztő felfutott, beleadjuk a tálba, összedolgozzuk, és lassanként a tejet és a margarint hozzáadogatva szépen bedagasztjuk. kb. fél órát kell kelnie meleg helyen. A megkelt tésztát nyújtódeszkára helyezzük, és egy nagy téglalapot nyújtunk belőle. Gondosan bekenjük olvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kakaós porcukorral. Göngyölünk egyet rajta. A felülre kerülő tésztarészt mindig megkenjük olvasztott margarinnal, hogy a töltelék így is tapadjon. Ezt minden göngyölésnél ismételjük. Ha kész a tekercs, felvágjuk kb. 1,5 cm széles darabokra, olajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe helyezzük, oldalukat beolajozzuk. Sülni tesszük. Félkész állapotban tojással megkenjük, hogy szép piros legyen. Mielőtt készen lenne, meglocsolgatjuk vaníliás tejjel. Ha megsült, várunk, míg kihűl. Ha kihűlt, kiszedjük tálcára, olvasztott csokit csorgatunk a tejejükre. Ha a csoki megszilárdult, meg is porcukrozzuk kicsit. Nagyon finom lesz!
a csokit érdemes a csiga tekervényeibe is belecsorgatni! Nagyon fincsi, ha nem csak a tetején van :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 2238260b95, 2006. szept. 25. 15:05
A csokis-kakaós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.