Almás, túrós lepény recept
Az Almás, túrós lepény hozzávalói:Tészta:
7dkg cukor
csipet só
1dl tejföl
1db tojás a tészta lekenésére
3dkg élesztő
45dkg finomliszt
1db tojás
25dkg rama margarin
Alma töltelék:
2kg alma
10dkg porcukor
kevés fahéj
Túró töltelék:
50dkg túró
5dkg mazsola
2db tojás
15dkg porcukor
1csomag vaniliás cukor
1dkg vanilia izű pudingpor
Az Almás, túrós lepény elkészítési módja:
A margarint elkeverjük a liszttel.Azt élesztőt elkeverem a tejfölben,a tojássárgájával,cukorral,sóval majd a liszttel eldolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óra hűvös helyen pihentetjük.A tészta felét a tepsibe tesszük.Rákenjük a tölteléket.Rátesszük a tészta másik felét,megszurkáljuk és lekenjük tojással a tetejét.180 fokon kell kb:20-25 percig kell sütni. Alma töltelék:Lereszeljük az almát majd kinyomkodjuk és megpároljuk.Párolás közben izesitjük a cukorral és fahéjjal. Túrós:A hozzávalókat összedolgozni,a végén kell a tojásfehérjét felverve belekeverni.
Én csak az almást készítettem el de nagyon finomra sikerült.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: woodybaby, 2010. márc. 17. 16:26
Az almás, túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.