Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije recept
A Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije hozzávalói:Tészta:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
5 dkg margarin
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
csipet só
fél citrom reszelt héja
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg meggy
5 dkg mazsola
10-12 evőkanál tej
rum vagy aroma ízlés szerint
A Bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije elkészítési módja:
Tészta: Kb. 1 dl langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A maradék langyos tejhez habverővel hozzákeverjük az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojássárgáját, a sót, és a citromhéjat. Ezt a keveréket, valamint az élesztőt a liszthez adjuk, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát két részre osztjuk, cipóra formáljuk, langyos helyen kicsit kelesztjük. Töltelék: A gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot, egy kis rumot és a tejet.A krémet két részre osztjuk, és rárakjuk a cipókból téglalap alakúra nyújtott tésztára.Megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel és a rumba áztatott mazsolával, majd feltekerjük, egész tojással megkenjük, kicsit kelesztjük, és 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nem "tartós" bejgli, ezért még aznap, frissen fogysztandó
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: bibed, 2006. dec. 5. 00:31
A bak bácsi gesztenyés-meggyes bejglije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.