Rizspalacsinta (Lisztérzékenyeknek) recept



4 személyre:
4 tojás
8 evőkanál tej
8 dkg rizsliszt
1 dl szódavíz
2 evőkanál olaj
2 evőkanál porcukor
A Rizspalacsinta (Lisztérzékenyeknek) elkészítési módja:
Előkészítés: A tojást kikeverjük a tejjel, beleszitáljuk a rizslisztet, és fél órát állni hagyjuk. Elkészítés: A masszába belespricceljük a szódavizet. A tésztából a szokásos módon, kevés megforrósított olajon palacsintákat sütünk. Lekvárral, cukros-fahéjas kakaóporral, diókrémmel vagy vaníliás túróval töltjük, feltekerjük és meghintjük porcukorral. Sós változatban is készíthető: hagymás gombával, darált pörkölttel, sonkával, sajtkrémmel, zöldségpürével tölthetjük. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. nov. 21. 13:09
A rizspalacsinta (lisztérzékenyeknek) elkészítési módja és hozzávalói.