Fűszeres hal recept
A Fűszeres hal hozzávalói:4 személyre:
4 egész hal (á 80 dkg) – pisztráng, sügér, fogas stb.
6 evőkanál citromlé
4 ág kakukkfű
4 kis ág rozmaring
1 rúd fűszeres vaj
1 fokhagymás bagett (készen, a hűtőpultokban található)
A Fűszeres hal elkészítési módja:
Előkészítés: A halat megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, kívül-belül megcsepegtetjük citromlével és sóval beszórjuk. A kakukkfű és rozmaring ágait leöblítjük. Elkészítés: A vajat szeletekre vágjuk, mindegyik halra 1-1 ág kakukkfűvel és rozmaringgal, illetve egy szelet vajjal alufóliába csomagoljuk. A halat a grillrácsra fektetjük, és mindkét oldalát kb. 10 percig grillezzük. Fokhagymás bagettet, salátát kínáljunk hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:12
A fűszeres hal elkészítési módja és hozzávalói.