Tonnhal Körtepürével recept
A Tonnhal Körtepürével hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
4 tonhal szelet
4 körte
1 vöröshagyma
1 répa
1 kiskanál oregánó
2 evőkanál cukor
1 kiskanál fahéj
2 evőkanál borecet
2 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl citromlé
só
fehér bors
A Tonnhal Körtepürével elkészítési módja:
A tonhal szeleteket három órán át áztasd citromleves vízben. Közben hámozd meg a körtét, magházát emeld ki, vágd kis kockákra, és kevés vízbe tedd főni. Cukorral, fahéjjal, ecettel fűszerezd, majd miután megpuhult, szitán passzírozd át. A vöröshagymát és a répát vágd szeletekre, olajban dinszteld meg, add hozzá a halat, az oregánót, majd sóval, fehér borssal ízesítve mindkét oldalát süsd aranybarnára. Öntsd hozzá a fehérbort, a megmaradt citromlevet, majd párold öt percig. A halakat emeld ki, és a levet sűrítsd be. Tálaláskor a levet öntsd a halakra, és külön csészékben kínáld hozzá a körtepürét.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: csillibilli112, 2007. nov. 1. 14:04
A tonnhal körtepürével elkészítési módja és hozzávalói.