Túróval töltött uborka recept




Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy kígyóuborka
15 dkg túró
3 evőkanál tejföl
10 dkg füstölt lazac
fél csokor snidling
2 evőkanál citromlé
néhány salátalevél
A Túróval töltött uborka elkészítési módja:
A lazacot apró kockára vágjuk, a felét félretesszük, a többit a túróhoz keverjük, sóval, borssal, a snidlinggel, a citromlével ízesítjük, és jól összekeverjük. Az uborkát hosszában ketté, majd négy hasábra vágjuk, Közepüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es vastag húsa maradjon. A kivájt uborkahasábokat megtöltjük a túrós keverékkel, majd a hasábokat salátával bélelt tálra állítjuk, és kb. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt az uborkák tetejét a félretett lazacdarabkákkal díszítjük, és pirítós kenyérrel azonnal tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. nov. 2. 20:15
A túróval töltött uborka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.