Gombával rakott krumpli recept
A Gombával rakott krumpli hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg krumpli,
40 dkg vegyes gomba,
2 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
5-5 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tepsihez 2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa
A Gombával rakott krumpli elkészítési módja:
A lisztet, sót és törött borsot kis tálkában összekeverem. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre metélem. Egy kisebb tepsit az olajjal kikenek, és a zsemlemorzsát beleszórom. A gombát megmosom, homokos tönkjét levágom (mint amikor ceruzát hegyezek), és a gombákat félbe- (ha nagyok, negyedekbe) vágom. A krumplit hámozás után felkarikázom. A hagymát ugyancsak karikákra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és zsírját kisütöm. A szalonnazsírt összekeverem a tejföllel. A gombát, hagymát és a krumplit egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Az előkészített tepsiben a lisztes zöldségeket egymás mellé rakom. A tetejére egyenletesen rászórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot, majd a megmaradt fűszeres liszttel összekevert tejföllel lelocsolom. A tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben az ételt 40 percig közepes lángon párolom. A fóliát ezután leveszem, és további 10-15 percig pirítom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 29. 21:54
A gombával rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.