Klasszikus rakott káposzta recept
75 perc
A Klasszikus rakott káposzta hozzávalói:
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika
só
2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl
A Klasszikus rakott káposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. okt. 22. 11:39
A klasszikus rakott káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.