Bulgur leves gazdagon recept
A Bulgur leves gazdagon hozzávalói:
20 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 csésze bulgur
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 db burgonya
1 evőkanál pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 pár virsli
1 szál zeller zöldje
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
só
3 evőkanál tejföl
A Bulgur leves gazdagon elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágjuk, zsemleszínűre sütjük, - megdinszteljük benne a felkockázott hagymát és a hozzáadott bulgurral pár pillanatig kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük 4-5 csésze vízzel. Mikor forr, beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot és zeller zöldjét, - ízlés szerint sózzuk. Ha a bulgur majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott burgonyát. Mikor minden megpuhult, összefőzzük a felkarikázott virslivel, beleszórjuk az őrölt borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet, s a tűzről levéve elkeverjük a tejföllel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. okt. 17. 19:59
A bulgur leves gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.