Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel recept
A Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel hozzávalói:1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/2 db karalábé
1/2 db zeller
3 evőkanál pattogatott amaránt
1/2 cs zöldpetrezselyem
2 db zöldség- vagy húsleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
2 dl natúr tejszín
10 dkg sajt
A Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk, a leveskockákat beleadva 1,5 liter vízben puhulásig főzzük, majd beleszórjuk az amarántot és még 2 percig forraljuk. - Őrölt borssal ízesítjük, leveses tálban elkeverjük a tejszínnel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A sajtot kis kockára vágjuk, tányérokba adagoljuk, és rámerjük a forró levest.
Az amaránt kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, - nemcsak egészséges, de finom is!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. szept. 28. 18:16
A zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.