Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel recept

Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel recept

A Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel hozzávalói:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1/2 db karalábé
1/2 db zeller
3 evőkanál pattogatott amaránt
1/2 cs zöldpetrezselyem
2 db zöldség- vagy húsleveskocka
1 késhegynyi őrölt bors
2 dl natúr tejszín
10 dkg sajt


A Zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel elkészítési módja:
A zöldségeket megpucoljuk, karikára vágjuk, a leveskockákat beleadva 1,5 liter vízben puhulásig főzzük, majd beleszórjuk az amarántot és még 2 percig forraljuk. - Őrölt borssal ízesítjük, leveses tálban elkeverjük a tejszínnel, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A sajtot kis kockára vágjuk, tányérokba adagoljuk, és rámerjük a forró levest.

Az amaránt kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, - nemcsak egészséges, de finom is!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldségleves amaránttal, sajtbetéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook