Zöldborsóleves, ahogy mi szeretjük recept
A Zöldborsóleves, ahogy mi szeretjük hozzávalói:1 kg zöldborsó,
1 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1/2 fej karalábé,
1 csomag petrezselyem,
1 húsleves kocka,
só,
paprika,
kevés olaj,
csapott evőkanál liszt.
A galuskához:
1 egész tojás,
liszt és só.
A Zöldborsóleves, ahogy mi szeretjük elkészítési módja:
A zöldborsót megtisztítjuk megmossuk. (Ha nyersen is szeretjük, vegyünk többet, amiből tisztítás közben lehet szemezgetni!) A zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. Egy kb. 2 literes lábasba teszünk 3-4 evőkanál olajat és beletesszük együtt a zöldborsót és a zöldségeket, megsózzuk fél bögre vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, még adagolhatunk alá vizet, nehogy leégjen. Amikor a zöldségek puhák, megszórjuk egy csapott evőkanál liszttel, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet és egy kávéskanálnyi piros paprikát. Jól összekeverjük, majd felöntjük az 1 liter meleg vízben feloldott húsleves kockával. Kis lángon hagyjuk felforrni. Amíg a leves felforr, elkészíthetjük a galuskát. Egy egész tojást egy bögrében felverünk, s hozzá adunk annyi lisztet, amennyit felvesz annyira, hogy massza sűrűségű legyen. Amikor a leves felforrt, takarékra tesszük, és egy mokkás kanállal beleszaggatjuk a galuskát. Akkor jó, amikor az összes galuska feljön a leves tetejére. Már kész is, és tálalhatjuk. Ízletes, tápláló leves, második fogásnak elég édes, vagy sós tészta.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 9. 09:36
A zöldborsóleves, ahogy mi szeretjük elkészítési módja és hozzávalói.