Tárkonyos csirkeragu leves II. recept
A Tárkonyos csirkeragu leves II. hozzávalói:2 egész csirkemell filé
2-3 evőkanál zsír vagy olaj
3 sárgarépa
2 fehérrépa
fél zsenge karalábé
egy kisebb darab zeller
1 nagyobb vöröshagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
15-20 dkg csiperke gomba
1 teáskanál tárkony
3 dl főző tejszín
fél citrom leve
2 liter víz
4 erőleveskocka
1 csomag petrezselyem
A nokedlihez:
5 evőkanál liszt
1 tojás
fél dl víz
1 csipet só
A Tárkonyos csirkeragu leves II. elkészítési módja:
1. A csirkemell filét megmossuk, apró kockákra vágjuk. Egy mély fazékban felhevítjük a zsírt/olajat, rátesszük a húskockákat, és fehéredésig pirítjuk. 2. Megtisztítjuk a zöldségeket, és felkockázzuk, felkarikázzuk őket. (A fehérrépát én csak félbevágom, a zellert pedig egészben hagyom, mivel tálalás előtt kihalászom őket a levesből - mint Ká ellenségeit.) A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adjuk. Felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk az 1 teáskanál tárkonyt és a 4 erőleves kockát és forrás után fedő alatt, takarék lángon mindent puhára főzünk. 3. Legvégül (amikor már majdnem puha a többi zöldség), a leveshez adjuk a zöldborsót, és azt is puhára főzzük. 4. Elkészítjük a nokedlit, és a levesbe szaggatjuk. Gyöngyöző forrás mellett kb. 5 perc alatt készre főzzük. 5. Besűrítjük a levest: egy keverőtálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 1 merőkanál levest. Habverővel simára keverjük, majd hozzámerünk még 2-3-4 merőkanál levest. Ha már szép homogén a keverék, a leveshez adjuk. Jól összekeverjük az egészet, belemorzsolunk még 1 nagy csipet tárkonyt, belecsavarunk egy fél citromot, és rottyantunk egyet rajta. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 22. 19:31
A tárkonyos csirkeragu leves ii. elkészítési módja és hozzávalói.