Smarni (Császármorzsa) recept
A Smarni (Császármorzsa) hozzávalói:1 liter tej
40 dkg gríz
10 dkg cukor
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
8 tojás
15 dkg mazsola
6-8 dkg margarin
pici só
1 citrom reszelt héja
A tálaláshoz:
(eper)lekvár
szörp
porcukor
A Smarni (Császármorzsa) elkészítési módja:
1. A tejet egy lábasba öntjük, és 10 dkg cukorral, 1 csipet sóval felforraljuk, majd hozzákeverjük a reszelt citromhéjat és grízt. Csomómentesre keverjük, majd takarék lángon besűrítjük. Ezután a fazekat hűtőfürdőbe tesszük. 2. A mazsolát forró rumos teával leforrázzuk, picit ázni hagyjuk, majd lecsepegtetjük. 3. Kivesszük a grízt a hűtőfürdőből, és hozzájuk keverjük a tojások sárgáját, majd a mazsolát. 4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, és óvatosan a grízes masszához keverjük. 5. Egy mély tepsit alaposan kivajazunk, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Minden 10 percben kinyitjuk a sütőt, kihúzzuk a tepsit, és egy nagy villával összetörjük, és átforgatjuk a morzsadarabokat, hogy jól megpiruljanak. 6. Forrón, porcukorral megszórva tálaljuk. Mindenféle lekvár, szörp illik hozzá, de magában is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 22. 19:30
A smarni (császármorzsa) elkészítési módja és hozzávalói.