Igazi csokoládétorta recept
Az Igazi csokoládétorta hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
12 dkg vaj
22 dkg porcukor
csipetnyi só
6 tojás
13 dkg 50 %-os kakaótartalmú csokoládé
13 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
23 dkg vaj
12,5 dkg jó minőségű kakaópor
csipetnyi só
20 dkg porcukor
fél vaníliarúd
2 dl tejszín
Az Igazi csokoládétorta elkészítési módja:
A tésztát készítsd el előző nap, hogy megérjen, mire belekerül a finom csokikrém. Keverd habosra a vajat, amit érdemes egy órával előtte szobahőmérsékleten tartani, a porcukorral és a sóval, majd add hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvaszd meg vízfürdő felett, és óvatosan keverd az eddigiekhez. A tojásfehérjét verd fel, és a liszttel felváltva apránként add a masszához, és óvatosan keverd el az egészet. Töltsd a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 190 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 50 percig. Ezután vedd ki a sütőből, de csak másnap emeld ki a formából. A krémhez keverd habosra a vajat, szintén jó, ha szobahőmérsékleten volt egy órát, add hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kikapart vaníliát. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a krémmel. A tésztát óvatosan vágd négy lapra. A krém felével kend meg a lapokat, majd a másik felével kend meg bőven kívülről a tortát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 20. 16:19
Az igazi csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.