Tatin torta recept
A Tatin torta hozzávalói:Hozzávalók 6-8 szelethez:
3 nagyobb, nem túl édes alma
50 g puha vaj (margarin nem jó)
75 g kristálycukor
250 g kész leveles tészta
a tálaláshoz tejszín
A Tatin torta elkészítési módja:
Az almákat vágd négybe, és szedd ki a magházukat, de ne hámozd meg őket. Ha citromlevet csepegtetsz rájuk, nem fognak megbarnulni. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra vagy 7-es álláson. Keress egy sütőbe is tehető serpenyőt. Kend szét a vajat rajta, nem baj, ha nem egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot. Az almákat fektesd körbe domború oldalukkal lefelé. A tésztából vágj több korongot, és tedd az almákra. Gyűrd be a serpenyőbe a tészta szélét. 15-20 percig süsd, amíg a tészta meg nem pirul. Óvatosan borítsd egy tálra, így az almák kerülnek a torta tetejére. A legegyszerűbb, ha a serpenyő tetejére teszel egy tányért, és megfordítod. Nem teljesen felvert tejszínhabbal tálald.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2008. jan. 20. 16:18
A tatin torta elkészítési módja és hozzávalói.