Diós-körtés rétes recept
A Diós-körtés rétes hozzávalói:Hozzávalók 2 rúdhoz:
50 dkg szőlő
2 nagyobb körte
20 dkg dió
10 dkg kristálycukor
1 kiskanál őrölt fahéj
10 dkg sütőmargarin
1 csomag réteslap
10 dkg zsemlemorzsa
3 dl tejföl
A Diós-körtés rétes elkészítési módja:
A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal. A margarint felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük a megolvasztott margarinnal, majd a lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán. A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott margarinnal. A sütőben 35-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 10. 14:58
A diós-körtés rétes elkészítési módja és hozzávalói.