Zöldséges rakott hús recept

8 szelet hús (lehet csirke- vagy pulykamell, de sertés is)
1 kg mexikói vegyes zöldség
1 nagy pohár tejföl
4 db tojás
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukfű
bazsalikom
ételízesítő
olívaolaj
A Zöldséges rakott hús elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd hírtelen mindkét oldalát átsütjük kevés olajon. A tejfölt jól kikeverjük a tojásokkal. A tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd beletesszük a mexikói zöldség felét, meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre helyezzük rá a hússzeleteket, majd ízlés szerint fűszerezük. Befedjük a megmaradt zöldséggel, és rálocsoljuk a maradék tejfölt. Fóliával lefedjük, és 160 fokos légkeveréses sütőben másfél órát pároljuk, majd a fóliát levéve még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. nov. 6. 22:15
A zöldséges rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.