Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges rakott hús recept

Zöldséges rakott hús recept

A Zöldséges rakott hús hozzávalói:
8 szelet hús (lehet csirke- vagy pulykamell, de sertés is)
1 kg mexikói vegyes zöldség
1 nagy pohár tejföl
4 db tojás

őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukfű
bazsalikom
ételízesítő
olívaolaj


A Zöldséges rakott hús elkészítési módja:
A húst sózzuk, borsozzuk, majd hírtelen mindkét oldalát átsütjük kevés olajon. A tejfölt jól kikeverjük a tojásokkal. A tepsibe kevés olívaolajat öntünk, majd beletesszük a mexikói zöldség felét, meglocsoljuk a tojásos tejföllel. Erre helyezzük rá a hússzeleteket, majd ízlés szerint fűszerezük. Befedjük a megmaradt zöldséggel, és rálocsoljuk a maradék tejfölt. Fóliával lefedjük, és 160 fokos légkeveréses sütőben másfél órát pároljuk, majd a fóliát levéve még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook