Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes-mustáros pulykacsíkok recept

Mézes-mustáros pulykacsíkok recept

A Mézes-mustáros pulykacsíkok hozzávalói:
1 kg pulykafelsőcomb-filé (csirke- v. pulykamellfilé is jó)
olaj
2 ek. mustár
méz
4 dl tejszín (ha lehet, zsírszegény, pl.: kávétejszín)
3-4 gerezd fokhagyma
friss rozmaring (12-15 levélke)

fehérbors


A Mézes-mustáros pulykacsíkok elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk, kicsit sózzuk, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékhoz adjuk a mustárt. Jól elkeverjük, azután a tejszínnel felengedjük. Kevés mézzel „szelídítjük” az ízét. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, visszatesszük a húst, éppen csak átforraljuk, borsozzuk és ha kell, még sózzuk. Színes vagy hagyományos, köretnek való főtt tésztával (pl.: szarvacska) tálaljuk.

A húscsíkokból ne tegyünk egyszerre sokat a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem levet enged és megkeményedik. Inkább több részletben pirítsuk, akár egyszerre két serpenyőben is.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes-mustáros pulykacsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook