Mézes-mustáros pulykacsíkok recept
A Mézes-mustáros pulykacsíkok hozzávalói:1 kg pulykafelsőcomb-filé (csirke- v. pulykamellfilé is jó)
olaj
2 ek. mustár
méz
4 dl tejszín (ha lehet, zsírszegény, pl.: kávétejszín)
3-4 gerezd fokhagyma
friss rozmaring (12-15 levélke)
só
fehérbors
A Mézes-mustáros pulykacsíkok elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, kevés olajon hirtelen átpirítjuk, kicsit sózzuk, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékhoz adjuk a mustárt. Jól elkeverjük, azután a tejszínnel felengedjük. Kevés mézzel „szelídítjük” az ízét. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot, visszatesszük a húst, éppen csak átforraljuk, borsozzuk és ha kell, még sózzuk. Színes vagy hagyományos, köretnek való főtt tésztával (pl.: szarvacska) tálaljuk.
A húscsíkokból ne tegyünk egyszerre sokat a serpenyőbe, mert akkor nem pirul, hanem levet enged és megkeményedik. Inkább több részletben pirítsuk, akár egyszerre két serpenyőben is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. júl. 7. 14:54
A mézes-mustáros pulykacsíkok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.