Fokhagymás-tejszínes rakott csirke recept
A Fokhagymás-tejszínes rakott csirke hozzávalói:• 20 dkg szeletelt bacon szalonna,
• 1,2 kg csirke- v. pulykacombfilé,
• 1,5 kg burgonya,
• 2 dl tejszín (zsírszegény),
• 3-4 gerezd fokhagyma,
• 10 dkg reszelt sajt,
• olaj,
• só,
• bors,
• szerecsendió
A Fokhagymás-tejszínes rakott csirke elkészítési módja:
Ha csirkehúsból készítjük, a combfiléket egészben hagyjuk. A pulykát vastagabb szeletekre vágjuk. A tejszínbe belekeverjük a sót, borsot, szerecsendiót, apróra vágott fokhagymát, majd a húsokat ebben a páclében (hűtőben) legalább 1 órát érleljük. Ezután a szeleteket kivesszük, az esetleg rajta lévő fokhagymadarabokat eltávolítjuk, majd olajban hirtelen pirosra sütjük, de vigyázzunk, ne égjen meg. (Akár egyszerre két serpenyőben is süthetjük, úgy gyorsabb.) Közepes méretű tepsibe lerakunk egy sor vékonyra szelt bacont. Erre kerül a nem túl vékony karikára vágott, előzőleg pár percig sós vízben előfőzött burgonya fele. Rá a hússzeletek, majd újra szalonna, végül a maradék krumpli. A pácolásból visszamaradt fokhagymás tejszínnel meglocsoljuk a rakott húst. Előmelegített sütőben, fedetlenül, mérsékelt lángon sütjük. Amikor már majdnem kész, megszórjuk a reszelt sajttal, amit enyhén rápirítunk.
Nagyon ízletes, laktató étel. A fenti mennyiség nagy adag, 6-8 személyre elegendő. Fél adagot is lehet sütni jénaiban. Csirke- v. pulykamellből is jó, csak mi a combot jobban szeretjük. :-)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. okt. 8. 12:06
A fokhagymás-tejszínes rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.