Csőben sült currys csirke recept
A Csőben sült currys csirke hozzávalói:1,2 kg csirkemellfilé (pulyka is lehet)
2 ek. liszt
5 dl tej
1 póréhagyma
20-25 dkg gomba (anélkül is jó)
vaj v. margarin
olaj
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
2 ek. mustár
1 ek. curry
só
bors
A Csőben sült currys csirke elkészítési módja:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük. A mustárt összekeverjük 1,5 dl tejjel, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a csirkemellet áztatni - lehetőleg néhány órára -, majd kevés olajon, részletekben, hirtelen megpirítjuk (akár két serpenyőben is lehet). Egy tálkában összekeverjük a lisztet, curryt és a maradék tejet. A póréhagymát és a gombát felszeleteljük és vajon megpirítjuk, a fokhagymát ráaprítjuk, majd ráöntjük a currys-lisztes tejet, és kevergetve addig főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Kiolajozott, magasabb falú közepes tepsibe lerakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a szószt, sajtot reszelünk rá, és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
Nagyon finom, különleges étel! Csirkecombfilé is nagyon jó hozzá, azt nem kell tovább szeletelni.
Egytálétel változat: előzőleg kb. 1 kg megtisztított, vastagabb hasábokra darabolt, sózott krumplit a kiolajozott tepsiben kevés vízzel fólia alatt félpuhára párolunk, majd erre tesszük rá a húst, szószt, sajtot, és megsütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Lilly1, 2008. okt. 2. 14:32
A csőben sült currys csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.