Húsvét-utáni zöldséges torta recept
A Húsvét-utáni zöldséges torta hozzávalói:A tésztához:
250 g liszt
125 g margarin
1 tojás
só, bors
A töltelék:
20 dkg cukkini
20 dkg póréhagyma
1 szál újhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5 fej gomba
5 nagyobb rózsa karfiol
maradék főtt sonka
néhány főtt tojás
2dl joghurt
250 g túró
2 tojás
1 ek keményítő
só, provanszi fűszerkeverék
reszelt sajt a tetejére
A Húsvét-utáni zöldséges torta elkészítési módja:
A tésztát összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt kerek tortaformába illesztjük, fel az oldalára is. A feldarabolt, szeletelt zöldségeket kis olajon megpároljuk. A karfiol rózsáit külön sós vízben megfőzzük-félretesszük. A túrót, joghurtot, a 2 tojást a keményítővel, fűszerekkel elkeverjük, beletesszük a párolt zöldségeket. Beleöntjük a tésztás tortaformába, belenyomjuk a sonkadarabokat, a főtt egész tojásokat és a főtt karfiolrózsákat a tetejébe ültetjük. Megszórjuk jó sok reszelt sajttal, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
Sonka és tojás nélkül is kiváló, ez esetben vega étel is lehet.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: ipi, 2007. márc. 22. 12:41
A húsvét-utáni zöldséges torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.