Beigli recept

A Beigli hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg lisz, 20 dkg margarin, 7 dkg porcukor, kevés só, 1,5 dkg élesztő, 2 db tojássárgája, 1 dl tej.

Mákos töltelék:

50 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 dl tej, 3 dkg rumba áztatott mazsola, kevés vaniliás cukor és fahéj, 1 citrom héja (reszelve), 1 kanál méz

Diós töltelék:
50 dkg dió, 20 dkg porcukor, fél deci tej, 1 vaniliás cukor, 5 dkg rumba áztatott mazsola, 1 citrom héja (reszelve)


A Beigli elkészítési módja:
Egy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd langyos tejben felfuttatott élesztőt hozzá adjuk. A tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat tűzön jól összekeverjük, majd hűtjük. A pihentetett tésztákat kinyújtjuk, 2 tésztába a mákos, 2 tésztába a diós tölteléket tesszük. Szorosan feltekerjük, vajazott tepsibe tesszük egymás mellé. Villával megszúrkáljuk a tetejét, majd tojássárgájaval megkenjük és meleg helyen fél órát állni hadjuk. (Ne takard le semmivel se mert bele fog radni a tészába.) Utánna meg kenjük tojás fehérjével és még fél órát de már hűtőben pihentetjük. Ezután én mégegyszer megszoktam kenni tojásfehérjével, hogy szép fényes legyen, 150 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

15-20 percig NE nyissuk ki a sütő ajtaját!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A beigli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook