Kevert kuglóf recept
A Kevert kuglóf hozzávalói:4 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 cs
sütőpor
8 evőkanál forró víz
A Kevert kuglóf elkészítési módja:
A négy tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzá adjuk a forró vizet. Hozzá adjuk a sütőporral elegyitett lisztet, végül a tojások habját. Tehetünk bele vágot diót, mazolát, tördelt csokit. Jól zsírozott, liszteszett formába önjtük, előmelegítjük a sütőt, később takarékra teszük és rózsaszínűre sütjük. Meghintjük porcukorral, teával, tejjel, s ezek nélkül is kitűnő, ráadásul gyorsan elkészül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 7934d1ac97, 2009. ápr. 2. 14:30
A kevert kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.