Mandulás kuglóf recept
20 perc
396 kcal
15 dkg (kávés) csokoládé
a formához vaj és 2 evőkanál darált mandula
10 dkg vaj
7,5 dkg porcukor
2 evőkanál rum
4 tojás
10 dkg darált mandula
1 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A Mandulás kuglóf elkészítési módja:
A csokoládét lereszeljük.A kuglófformát kivajazzuk, beszórjuk mandulával, és hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.A vajat a porcukor felével, a rummal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a maradék porcukrot. A vajas masszához keverjük a tojássárgákat, a mandulát, a lisztet, a csokoládéreszeléket, és végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formába töltjük, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kuglófot tálra borítjuk és tejszínhabbal,vagy vanilia fagylalttal tálaljuk.
Ha nem kapunk kávés csokoládét,akkor a csokoládé mellé tegyünk egy kis kanál neskávét,vagy fahéjat.Tovább ízesíthetjük egy kis vaniliával.
Mandula helyett használhatunk diót,étcsokoládé helyett kipróbálhatjuk tej-,vagy fehércsokoládéval.Ha fehércsokival készítjük,kínálhatjuk karamel fagyival.Rum helyett,tehetünk bele valami finom krémlikőrt (pl.tojáslikőrt).Nem nagy adag,de tömény sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d4b0dd2692, 2009. dec. 7. 23:31
A mandulás kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.