Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-mandulás habcsókok recept

Kókuszos-mandulás habcsókok recept

Elkészítési idő 35 perc

A Kókuszos-mandulás habcsókok hozzávalói:
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
25 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rum
40 dkg finomra darált mandula vagy marcipán

A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé


A Kókuszos-mandulás habcsókok elkészítési módja:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát. A sütőpapírra kanállal, vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Kihűtjük. Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, belemártjuk a sütemények egyik felét. Tortarácson hagyjuk megszáradni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-mandulás habcsókok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook