Diós muffin eperrel recept
A Diós muffin eperrel hozzávalói:Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg eper
8 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás
3 dkg liszt
1 tasak sütőpor
3 evőkanál tej
20 dkg darált dió
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 evőkanál porcukor
A Diós muffin eperrel elkészítési módja:
Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha túl nagyok félbe, négybe vágjuk. Hagyjuk jól lecsepegni. Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő 2 fokozat). A vajat habosra keverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot, majd addig keverjük, amíg a massza kifehéredik. Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. A fehérjét félretesszük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos masszához, beleöntjük a tejet, rászórjuk a darált diót, és az egészet lazán összekeverjük. A félretett tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük a papírkosárkákkal, és beletöltjük a tésztát. Egyenletesen elosztjuk rajta az epret. A sütőben kb. 25 perc alatt aranysárgára sütjük. A süteményt a kosárkákkal kivesszük a formából, és rácsra téve kihűtjük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és ezzel meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 11. 15:16
A diós muffin eperrel elkészítési módja és hozzávalói.