Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi gyümölcskenyér recept

Karácsonyi gyümölcskenyér recept

A Karácsonyi gyümölcskenyér hozzávalói:
60 dkg liszt
5 dkg élesztő
200 ml 35 langyos tej
5 dkg cukor
1 tojás
1/4 teáskanál kardamom
1/2 vaníliarúd
1/2 teáskanál reszelt citromhéj
1/2 teáskanál só
27,5 dkg puha vaj
15 dkg mazsola
5 dkg tört mandula
5 dkg kockára vágott kandírozott citromhéj
5 dkg kockára vágott kandírozott narancshéj
2 evőkanál rum
2 csomag vaníliáscukor


A Karácsonyi gyümölcskenyér elkészítési módja:
A 0,5 kg lisztet elkeverjük a tejben cukorral felfuttatott élesztővel. Megszórjuk liszttel, és 20 percig kelesztjük. Tojást, fűszereket és sót adunk a tésztához, és liszttel kemény tésztává gyúrjuk. 15 percig tovább kelesztjük. 20 dkg vajat 10 dkg liszttel összedolgozunk, és belegyúrjuk a kelt tésztába. További 15 percig kelesztjük. Elkeverjük a mazsolát a mandulával, a kandírozott citromhéjjal és narancshéjjal, valamint a rummal. Kicsit állni hagyjuk, és beledolgozzuk a tésztába. 30 perc múlva kalácsot formálunk a tésztából, majd megsütjük. A gyümölcskenyeret még melegen olvadt vajjal bekenjük, és megszórjuk vaníliás porcukorral.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi gyümölcskenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook