Gyors almatorta recept


7,5 dkg vaj
2 nagy alma
2 tojás
14 dkg cukor
15 dkg liszt
A Gyors almatorta elkészítési módja:
A tortaformát kivajazzuk, a maradék vajat kislángon megolvasztjuk, majd kihűtjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, húsukat nagyon vékonyan felszeleteljük. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük. A tojássárgájához keverünk 5 dkg lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és tojáshabot is. A masszát a formába simítjuk, óvatosan a tetejére nyomkodjuk az almaszeleteket, és meleg sütőben megsütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából. Langyosan kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. nov. 15. 12:15
A gyors almatorta elkészítési módja és hozzávalói.