Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Párizsi csokis muffin recept

Párizsi csokis muffin recept

A Párizsi csokis muffin hozzávalói:
10 dkg étcsokoládé (minél nagyobb kakaótartalmú),
1 evőkanál Nescafé,
15 dkg sűrű meggylekvár,
0,5 dl konyak,
15 dkg finomliszt,
1 kávéskanál sütőpor,
1 csipet só,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
2 tojás.


A Párizsi csokis muffin elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffintepsi horpadásait. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralunk fél dl vizet. Ezután a csokihoz hozzászórjuk a Nescafét, és a kávés csokira ráöntjük a forró vizet. Az egészet simára keverjük, hogy a csoki tökéletesen felolvadjon, aztán félretesszük hűlni. Ezalatt a meggylekvárt elkeverjük a konyakkal, majd a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval. A tésztához a puha vajat és a cukrot robotgéppel 1-2 perc alatt összehabosítjuk, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Ezután lassabb fokozatra kapcsoljuk a gépet, és a cukros-tojásos vajhoz felváltva hozzákeverjük a konyakkal higított lekvárt, a kávés, olvadt csokit és a sütőporos lisztet. A kész tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha beleszúrunk a tűvel, és nem ragacsosan, hanem tisztán jön ki, kész van a sütemény.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A párizsi csokis muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook