Gyümölcsös zabpelyhes süti recept
A Gyümölcsös zabpelyhes süti hozzávalói:20 dkg zabpehely,
10 dkg teljes kiörlésű liszt,
10 dkg finom liszt,
5 dkg őrölt mandula,
10 dkg cukor,
3 evőkanál méz,
15 dkg puha vaj,
30 dkg mirelit, felengedett szamóca.
A Gyümölcsös zabpelyhes süti elkészítési módja:
A süti elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak fogunk egy nagy keverőtálat, beleszórjuk a zabpelyhet, a kétféle lisztet, az őrölt mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Hozzáöntjük a mézet, belekanalazzuk a puha vajat is, aztán az egészet először fakanállal, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Ha a tészta elkészült, a felét belekanalazzuk egy kivajazott, kilisztezett, 24 cm-es kapcsos tortaformába. Jól elegyengetjük benne a tésztát, aztán rápakoljuk a szamóca szemeket, végül jöhet a tészta másik fele is. Mikor ezzel is elkészültünk 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük ezt az egészséges, finom süteményt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. nov. 13. 09:36
A gyümölcsös zabpelyhes süti elkészítési módja és hozzávalói.