Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos kávékrém recept

Narancsos kávékrém recept

A Narancsos kávékrém hozzávalói:
Hozzávaló a narancsos kávékrémhez:
2 tojássárga,
5 dkg cukor,
1 (púpos) kanál finomliszt,
1 dl erős feketekávé,
2 dl tej,
1 narancs reszelt héja.

A narancsos habhoz:
1.5 dl hideg tejszín,
3 evőkanál narancslekvár,
1 evőkanál rum.


A Narancsos kávékrém elkészítési módja:
A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrűre krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes és bársonyos lesz. A megfőtt kávés krémet robotgéppel további 5 percen át keverjük, hogy kihűljön. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabhoz fakanállal hozzáadjuk a narancslekvárt meg a rumot, és végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűl. 4 adag lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos kávékrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook