Mézes zserbó recept
A Mézes zserbó hozzávalói:Hozzávalók a tésztához: 1 kg finomliszt, fél kg méz, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 2 db tojássárgája, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja
A krém hozzávalói: 1 liter tej, 7 dkg vaníliás puding, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor
A Mézes zserbó elkészítési módja:
Az anyagokat összegyúrjuk, majd 4 egyforma méretű lapot nyújtunk. A tepsit óvatosan kenjük meg olajjal, erre tegyük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük, 20-30 perc alatt. A tejet felfőzzük a pudinggal. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd mikor teljesen kihűlt a puding, összekeverjük vele. A szintén kihűlt mézes lapokat rummal meglocsoljuk és megtöltjük krémmel, végül a tetejét bevonjuk csokoládémázzal. Hűtőben pihentessük kicsit, mert így könnyebb szeletelni.
majd meg kell sütnöm egyszer aakkor tudok
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gmmamma, 2008. aug. 17. 13:35
A mézes zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.