Pacal pörkölt recept
A Pacal pörkölt hozzávalói:1 kg pacal
2-3 közepes hagyma
2-3 levél babérlevél (minden vizcserénél)
Némi zsír
2-3 kávéskanál pirospaprika
Kevés töröttbors
Izlés szerint köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 db zöldpaprika, paradicsom
1-2 dl vörösbor
A Pacal pörkölt elkészítési módja:
Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amig teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika) Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tüzön puhára főzzük. Tálalás, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gmmamma, 2008. aug. 27. 13:14
A pacal pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.