Kelkároszta tekercs recept



4 adag
közepes fej kelkáposta
45 dkg. darált hús
1kis fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg. kemény sajt
2 dl. tejfől
1 bögre zsemle morzsa
só
bors
fűszerpaprika
kömény mag
A Kelkároszta tekercs elkészítési módja:
Válasz le a káposztáról 8 szép nagy levelet, óvatosan vágd ki a vastag középső eret belőle. tedd öket nagy lábasba, öntsd fel vízzel, nagy lángon tedd fel főni. Amig a káposta fő, készíts a húsnak pörkőlt alapot, tedd bele a húst, amikor készen van, szórjál bele annyi morzsát amennyi felveszi a levét. A káposztát 5 percnyi forrás után szűrd le, tedd tálcáta hűlni. Tölts a káposzta levelekbe a húst, tekerd fel, hajts be a szélét, tedd őket magas falú tepsibe locsold meg tejfőllel, reszeld rá a sajtot 25 percre tedd 180 fokos sütőbe.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mergesbanya, 2008. aug. 26. 15:15
A kelkároszta tekercs elkészítési módja és hozzávalói.