Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) recept
A Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) hozzávalói:0, 5 kg darált sertéshús
3 zsemle
2 tojás
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
0, 5 kávéskanál köménymag
bors ízlés szerint
1 kávéskanál só
15 szelet bacon
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
A Baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) elkészítési módja:
A darált húshoz adjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd belepréseljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az összes fűszert, tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva, majd alaposan összedolgozzuk. Kikenünk egy ovális jénai tálat vagy tepsit a zsírral. A megformázott fasírtot beletesszük, amit előtte baconbe tekerünk. 190 fokos sütőben, alul-felül sütéssel kb 55-60 perc alatt készre sütjük.
Lehet tölteni főtt tojással, kolbásszal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 27. 20:18
A baconbe csavart fasírt (Őzgerinces) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.