Darált hússal töltött burgonya - tavasziasan recept
A Darált hússal töltött burgonya - tavasziasan hozzávalói:8 közepes db burgonya
25 dkg darált sertéshús
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek petrezselyem
1 kk fűszerpaprika
1 ek mustár
1 csipet kakukkfű
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1.5 dl tejföl
15 dkg trappista sajt
1 db babérlevél
1 teáskanál köménymag
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A Darált hússal töltött burgonya - tavasziasan elkészítési módja:
Az alaposan megmosott krumplikat a babérlevéllel és a köménnyel együtt sós vízben puhára főzzük. A krumplikat meghámozzuk, tetejüket levágjuk, a belsejüket kivájjuk. A darált húst elkeverjük a felaprított hagymával, a paprikával, a kakukkfűvel, a mustárral, az átnyomott fokhagymával, 1 tojással, a petrezselyemmel és egy maroknyi reszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk. A krumplik üregét megtöltjük a keverékkel, majd visszetesszük rájuk a levágott tetejüket. Kivajazott tepsiben, alufóliával lefedve előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A tejfölt elkeverjük a másik tojással, sózzuk. Fél óra sülés után levesszük a fóliát, és ezt a szószt rákenjük a tetejükre, majd a maradék reszelt sajtot pakoljuk rájuk. Így sülnek még további 20 percig, amíg a sajt rápirul a krumplikra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 23. 09:13
A darált hússal töltött burgonya - tavasziasan elkészítési módja és hozzávalói.