Töltött krumpli - tojásos-gombás recept
A Töltött krumpli - tojásos-gombás hozzávalói:4 közepes db burgonya
1 nagy db gomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 db tojás
0.25 db zeller
1 ek olívaolaj
10 dkg ementáli sajt
0.5 csokor petrezselyem
só ízlés szerint (,)
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
A Töltött krumpli - tojásos-gombás elkészítési módja:
A krumplikat megmossuk, félbevágjuk és egy evőkanál segítségével kikaparjuk a közepüket, akárcsak egy tökkel tennénk. A kikapart krumplit sós vízben egy babérlevéllel puhára főzzük, majd egy kis vajjal és sóval összetörjük. Külön edénybe teszünk egy tojást és keményre főzzük A hagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, zellert és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, petrezselymet szórunk rá. A kikapart krumplikat egy kis olajjal megcsurgatva "elősütjük majdnem kész" állapotra. A törtkrumplit összetörjük a kis kockákra vágott főtt tojással, majd a gombás raguval is. Végül a töltelékkel megtöltjük a kis krumplicsónakokat, a tetejüket meglocsoljuk egy pici olajjal, és rászelünk egy -egy csík sajtot. Sütőbe tesszük és magas hőfokon (hogy ne száradjon ki) a sajt pirulásáig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 19. 19:22
A töltött krumpli - tojásos-gombás elkészítési módja és hozzávalói.