Töltött burgonya - kolbászos recept
A Töltött burgonya - kolbászos hozzávalói:5 db burgonya (nagy)
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg gyulai kolbász
2 db főtt tojás
1 db tojás
1 csokor snidling
375 g tejföl
só ízlés szerint
A Töltött burgonya - kolbászos elkészítési módja:
A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük. Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk. A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk. A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk. A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával, a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel. Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt. Az egészet jól összedolgozzuk. Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva. A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek. A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl pirulni kezd.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 16. 19:08
A töltött burgonya - kolbászos elkészítési módja és hozzávalói.