Almás őzgerinc sütemény recept
Az Almás őzgerinc sütemény hozzávalói:2 dl joghurt
2 dl rétesliszt
2 dl sima liszt
5 dkg barna cukor + 5 dkg a karamellhez
10 dkg vaj + 5 dkg a karamellhez
2 tojás
1 tk sütőpor
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 nagy alma
1 dl habtejszín
Az Almás őzgerinc sütemény elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük. A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat. Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk. sütési hőfok: 160°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x10 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 14. 19:06
Az almás őzgerinc sütemény elkészítési módja és hozzávalói.