Kókuszba töltött keksz őzgerinc recept
A Kókuszba töltött keksz őzgerinc hozzávalói:A kókuszkrémhez:
5 dl tej
5 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál zselatin
A kakaós tésztához:
40 dkg keksz
1.7 dl víz
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (vagy vaj)
1 ek rum
A Kókuszba töltött keksz őzgerinc elkészítési módja:
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk. Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. nov. 13. 19:03
A kókuszba töltött keksz őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.