Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszba töltött keksz őzgerinc recept

Kókuszba töltött keksz őzgerinc recept

A Kókuszba töltött keksz őzgerinc hozzávalói:
A kókuszkrémhez:

5 dl tej
5 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál zselatin

A kakaós tésztához:

40 dkg keksz
1.7 dl víz
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (vagy vaj)
1 ek rum


A Kókuszba töltött keksz őzgerinc elkészítési módja:
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk. Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed. Mikor úgy látjuk eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük és várjuk a dicsérő szavakat... jó étvágyat!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszba töltött keksz őzgerinc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook