Kókuszos pálmalevél 20-22 db recept
120 perc
A Kókuszos pálmalevél 20-22 db hozzávalói:
a tésztához:
1 dl tej
1 kiskanál kristálycukor
3 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
20 dkg margarin
3 tojássárgája
a kókuszos krémhez:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
1 cs vaníliás cukor
a tetejére:
1 tojás
2-3 evőkanál kristálycukor
A Kókuszos pálmalevél 20-22 db elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk a cukrot beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. Egy kiskanállal elkeverjük, és meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával és a tejes élesztővel összegyúrjuk. Zsíros tészta lesz belőle, ami azért elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Ezalatt megkel, bár nem nő a duplájára, mint egy hagyományos kelt tészta. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot, majd beleforgatjuk a kókuszt is. A megkelt tésztát meglisztezett gyúrólapon 50X35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kókuszos habot egyenletesen rásimítjuk, majd a tésztát alulról is, felülről is a közepéig feltekerjük. Ezután ujjnyi vastagon fölszeleteljük és margarinnal kikent, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Felvert tojással megkenjük, cukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal 20-22 perc alatt megsütjük.
A kókuszos krém akkor jó ha egészen kemény, alig kenhető, mert különben nehéz felszeletelni és nem lesznek mutatósak a pálmalevelek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ágota 77, 2011. máj. 18. 10:53
A kókuszos pálmalevél 20-22 db elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.