Citromálom recept
50 perc
A Citromálom hozzávalói:
25 dkg cukrozott babapiskóta
0,5 l HULALA tejszín
0,5 l tejföl
12 e.k. kristálycukor
2 cs. vaníliacukor
2 db. citrom héja és leve
5 dkg étcsokoládé v. tortabevonó
2 e.k. olaj
A Citromálom elkészítési módja:
Egy nagyobb tálban összekeverem a tejfölt a cukorral, vaníliacukorral a citrom héjával és levével. Habbá verem a tejszínt és óvatosan több részletben belekeverem a tejfölös krémbe. A csokoládét összetördelem és az olajjal felolvasztom, simára keverem. Nagy üvegtálba először egy vékony réteg krémet teszek, majd a babapiskóta felét rárakom és befedem egy nagy adag krémmel és megcsurgatom olvasztott csokoládéval. Rákerül a maradék babapiskóta és krém, majd a maradék csokoládét is rácsurgatom. Fél-egy napra hűtőbe teszem.
Ha nincs idő egy napig várni, hogy a babapiskóta megpuhuljon, akkor a piskótákat egy pici időre tejben megfürdetem, de nem hagyom hogy teljesen elázzon, mert akkor másnapra levet ereszt az egész.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ágota 77, 2011. jan. 9. 18:05
A citromálom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.