Almás túrótorta (Kata-féle) recept
Az Almás túrótorta (Kata-féle) hozzávalói:2 és fél ek cukor
1 ek méz
50 g vaj vagy sütőmargarin
1 citrom héja
2 közepes méretű alma
500 g túró
100 ml víz
2 tk zselatin
Az Almás túrótorta (Kata-féle) elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, tetszés szerinti formájú, kb. 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk. Egy vastag falú serpenyőben a vajat vagy sütőmargarint a mézzel megolvasztjuk, belehelyezzük az almaszeleteket és néhány percig pároljuk az almát. Óvatosan kivesszük a már megpuhult almaszeleteket. A zselatint 100 ml langyos vízbe szórjuk, állandó keverés mellett felforraljuk, majd félretesszük hűlni. A túrót egy nagy tálba helyezzük, villával jól összetörjük, belereszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a cukrot. Ha kihűlt már, a zselatint is hozzáadjuk a túróhoz. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát fóliával kibélelünk, úgy, hogy a végén maradjon mit visszahajtani a torta tetejére. A forma aljában egy rétegben elrendezzük az almaszeleteket, erre öntjük az ízesített túrót. Végül a fóliát ráhajtjuk és mehet is a hűtőbe 10-12 órára. Tálalás előtt a tortaformából kiborítjuk és a fóliát eltávolítjuk róla.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. jan. 8. 19:19
Az almás túrótorta (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.